16 kousků:
- 500 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 30 g droždí
- 100 ml mléka
- 1 lžičku moučkového cukru
- 200 g hotové makové nádivky
- tuk na plech
Droždí smícháme s trochou mléka a lžičkou cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Ten potom smícháme s moukou, dvěma vejci a zbylým mlékem. Ze surovin uhněteme hladké těsto, které necháme opět na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 1 cm tlustou. Poté ho rozkrájíme na pruhy asi 10 cm široké a ty dále rozkrájíme na strmé trojúhelníky.
Na delší stranu (základnu) trojúhelníků poklademe makovou nádivku a těsto svineme do tvaru rohlíku. Naplněné rohlíčky poskládáme na vymazaný plech, potře me rozšlehaným vejcem a necháme ještě na plechu vykynout. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Poslední tip, trik či komentář