reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Martinské rohlíčky

16 kousků:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 30 g droždí
  • 100 ml mléka
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • 200 g hotové makové nádivky
  • tuk na plech

Droždí smícháme s trochou mléka a lžičkou cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Ten potom smícháme s moukou, dvěma vejci a zbylým mlékem. Ze surovin uhněteme hladké těsto, které necháme opět na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 1 cm tlustou. Poté ho rozkrájíme na pruhy asi 10 cm široké a ty dále rozkrájíme na strmé trojúhelníky.
Na delší stranu (základnu) trojúhelníků poklademe makovou nádivku a těsto svineme do tvaru rohlíku. Naplněné rohlíčky poskládáme na vymazaný plech, potře me rozšlehaným vejcem a necháme ještě na plechu vykynout. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.