- 250 g hladké mouky
- 250 g másla (Hery)
- 2 lžíce octa
- 2 vejce
- 1 kg jablek
- cukr a skořicový cukr dle chuti
- rozinky(oříšky)
- 2 hrsti strouhanky
- moučkový cukr na posypání
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu uležet do lednice. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka. Těsto vyválíme na 3 mm tlustou placku, posypeme trochou strouhanky a nastrouhanými jablky.
Poté skořicovým a krupicovým cukrem dle kyselosti jablek a také rozinkami a oříšky. Zabalíme do rolády (jako klasický štrúdl). Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, poté na 250 stupňů. Po vyndání potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maslovy-jablkovy-zavin [On-line 23.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář