reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Máslový jablkový závin

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g másla (Hery)
  • 2 lžíce octa
  • 2 vejce
  • 1 kg jablek
  • cukr a skořicový cukr dle chuti
  • rozinky(oříšky)
  • 2 hrsti strouhanky
  • moučkový cukr na posypání

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu uležet do lednice. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka. Těsto vyválíme na 3 mm tlustou placku, posypeme trochou strouhanky a nastrouhanými jablky.

Poté skořicovým a krupicovým cukrem dle kyselosti jablek a také rozinkami a oříšky. Zabalíme do rolády (jako klasický štrúdl). Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, poté na 250 stupňů. Po vyndání potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maslovy-jablkovy-zavin [On-line 23.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.