4 porce
- 60 dkg krůtích prsíček
- 30 dkg sušených švestek
- 30 dkg sušených meruněk
- 20 dkg mandlí
- 3 polévkové lžíce medu
- 4 pomeranče
- 2 citrony
- 1,5 dl olivového oleje
- 4 jablka
- 112 cm alobalu
- 4 špejle
V olivovém oleji rozmícháme šťávu vymačkanou ze 2 pomerančů a jednoho citronu, přidáme malé množství zázvoru, přihodíme na kostičky nakrájené maso a sušené ovoce.
Vše necháme nejméně hodinu odležet, potom maso a kousky ovoce napíchneme na jehlu a opečeme na grilu.
Z jablek odstraníme jádřinec a naplníme je mandlemi rozmíchanými v medu. Jablka zabalíme do alobalu a také je opečeme na grilu.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3552
Poslední tip, trik či komentář