reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

4 porce

  • 60 dkg vepřové svíčkové
  • 40 dkg žampionů
  • 20 dkg slaniny
  • 40 dkg uzené klobásy
  • 4 lusky papriky
  • 60 dkg kuřecích prsíček
  • 8 ks špejlí
  • okořeněný olej
  • 60 dkg brambor
  • 8 jablek
  • 1 metr alobalu

Maso naložíme do láku. Svíčkovou nakrájíme na větší kostky a kuřecí prsíčka na nudličky.

Vepřové maso naložíme do okořeněného oleje. Olej obsahuje směs nadrobno nasekaného česneku, cibule a červené mleté papriky. Olej se musí nechat 3 dny odležet a potom scedit. Tento olej nalijeme na svíčkovou a maso necháme marinovat.

Na kuřecí maso použijeme zelené bylinky. Nejprve maso osolíme, pak posypeme rozmarýnem, petrželovou natí a tymiánem. Zakapeme také troškou okořeněného oleje a necháme jednu hodinu odležet.

Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky a začneme napichovat suroviny na rožeň. Nejprve napíchneme plátek houby, pak plátek klobásy a slaniny. Pokračujeme vepřovým masem, a opět napíchneme plátek houby. Tento postup opakujeme, až se dostaneme na konec rožně. Mezi plátky masa můžeme napíchnout i kousky papriky, nakrájené na stejnou velikost jako vepřové maso. Můžeme začít rožeň opékat.

Zatímco se rožeň opéká, nakrájíme na plátky zbytek slaniny, potom je po jednom zabalíme spolu s bramborami do alobalu a opečeme v horkém popelu.

Kuřecí maso a jablka opečeme zvlášť. Po obou stranách důkladně propečeme. Před podáváním ozdobíme plátky papriky.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3573

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.