Recept pro 4 osoby
- 800 g hovězí svíčkové
- 400 g růžičkové kapusty
- 200 g mrkve
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Na omáčku:
- 50 g šunky
- 1 cibule
- 50 cl koňaku
- celý červený pepř
- 100 ml smetany
Svíčkovou dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Pak ještě při mírné teplotě dopékáme asi 5 minut. Maso odložíme na talíř a uchováme v tepte.
Na výpek přilijeme malou trošku oleje a přisypeme nadrobno na¬krájenou cibulku. Krátce ji osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme koňakem. Když se koňak odvaří, přilijeme smetanu a omáčku osolíme a opepříme celým červeným pepřem.
Mrkev oškrábeme a růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a necháme okapat. Na rozehřátém másle zeleninu trochu osmahneme, osolíme a opepříme. Pak zeleninu přiklopíme a ještě ji dusíme až doměkka.
Opečenou svíčkovou nakrájíme na plátky a podáváme ji s koňakovou omáčkou a obloženou kapustičkami s mrkví.
Poslední tip, trik či komentář