reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medailonky s omáčkou

Recept pro 4 osoby

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 400 g růžičkové kapusty
  • 200 g mrkve
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Na omáčku:

  • 50 g šunky
  • 1 cibule
  • 50 cl koňaku
  • celý červený pepř
  • 100 ml smetany

Svíčkovou dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Pak ještě při mírné teplotě dopékáme asi 5 minut. Maso odložíme na talíř a uchováme v tepte.
Na výpek přilijeme malou trošku oleje a přisypeme nadrobno na¬krájenou cibulku. Krátce ji osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme koňakem. Když se koňak odvaří, přilijeme smetanu a omáčku osolíme a opepříme celým červeným pepřem.
Mrkev oškrábeme a růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a necháme okapat. Na rozehřátém másle zeleninu trochu osmahneme, osolíme a opepříme. Pak zeleninu přiklopíme a ještě ji dusíme až doměkka.
Opečenou svíčkovou nakrájíme na plátky a podáváme ji s koňakovou omáčkou a obloženou kapustičkami s mrkví.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.