Suroviny:
- steaky z čerstvého tuňáka
- čerstvé bylinky
- mangold salát
- olivový olej
- bílé víno
- pepř, sůl
- cukr
- šalotka
- česnek
- citron, limetka
- rajské pyré
- cherry rajčátka
- šafránová předvařená rýže
- smetana, šlehačka
- máslo
- šafránové nitě
- čerstvý kopr
Rýži na rizoto předvaříme, zaléváme bílým vínem, přidáme šafrán, máslo, cukr, citronovou šťávu a šlehačku.
Na olivovém oleji orestujeme šalotku, plátky česneku, přidáme rajské pyré.
Na další pánvi na másle a cukru, šťávě z citronu a limetky orestujeme půlky cherry rajčat a pokrájený mangold. Vyndáme. Steaky z tuňáka opepříme, pokapeme citronovou šťávou a na olivovém oleji opečeme z obou stran s čerstvými bylinkami na medium, vypneme a necháme dojít. Podáváme s rýží, tomatovým sosem a mangold salátem s rajčaty.
Zdroj: MEDAILONKY Z TUŇÁKA NA VINNÉM RIZOTU S TOMATOVOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 11.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář