- 70g másla
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 50g cukru
- 150ml tekutého medu
- 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
- 1 lžička perníkového koření
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
- 150 g směsi rozinek, nasekaných ořechů a kandovaného ovoce
- 1 lžíce citrónové šťávy
- citrónová nebo čokoládová poleva
- hrst nasekaných vlašských ořechů na ozdobení
Našlehejte změklé máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. Do hmoty zašlehejte tekutý med, vmíchejte nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření a polohrubou mouku rozmíchanou s kypřícím práškem do perníku, směsí rozinek, nasekaných ořechů a kandovaného ovoce. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a citrónové šťávy. Dejte do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané formy, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte. Upečený vychladlý medovník přelijte citrónovou nebo čokoládovou polevou a posypte nasekanými vlašskými ořechy.
Poslední tip, trik či komentář