reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medovník

 

  • 70g másla
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g cukru
  • 150ml tekutého medu
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 1 lžička perníkového koření
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
  • 150 g směsi rozinek, nasekaných ořechů a kandovaného ovoce
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • citrónová nebo čokoládová poleva
  • hrst nasekaných vlašských ořechů na ozdobení

Našlehejte změklé máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. Do hmoty zašlehejte tekutý med, vmíchejte nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření a polohrubou mouku rozmíchanou s kypřícím práškem do perníku, směsí rozinek, nasekaných ořechů a kandovaného ovoce. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a citrónové šťávy. Dejte do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané formy, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte. Upečený vychladlý medovník přelijte citrónovou nebo čokoládovou polevou a posypte nasekanými vlašskými ořechy.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.