reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Melanzane al cioccolato

Lilek s čokoládou

(4 porce)

  • 1 kg lilků
  • 550 ml vody
  • 500 g cukru
  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g kakaa
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g mandlí
  • 100g piniových oříšků
  • 50 g hladké mouky
  • arašídový olej na smažení

Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky osolíme, aby pustily vodu, poté opláchneme, osušíme. Jemně je obalíme v mouce a orestujeme na arašídovém oleji do křupava.
V hrnci s 300 ml vody rozpustíme cukr. Přidáme nalámanou čokoládu. Zvlášť do mísy nalijeme 250 ml vody, nasypeme kakao, mouku a rozmícháme. Směs přilijeme do hrnce s čokoládou a povaříme.
Do zapékací mísy skládáme plátky lilků zalité čokoládou, každou vrstvu posypeme plátky mandlí, piniovými oříšky a kandovaným ovocem. Pečeme v troubě na 100° jen 10 minut, aby se chutě spojily. Je lepší podávat dezert vychlazený z lednice, aby čokoláda netekla.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Melanzane-al-cioccolato/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.