Těsto
- 6 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 6 lžic polohrubé mouky
- lžičku prášku do pečiva
- 3 lžíce kakového prášku
Krém
- 250 g másla (ve stavu nouze i tuk)
- 500 g měkkého tvarohu
- 150 g moučkového cukru
Poleva
- 120 g čokolády na vaření
- 100 g másla nebo hery
- 2 lžíce mléka
Žloutky vyšleháme společně s moučkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a dotuha ušlehaný bílkový sníh.
Předehřejeme troubu na 180 až 200 °C a pečeme asi 10 minut na vymazaném, hrubou moukou vysypaném plechu nebo na pečicím papíře.
Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru.
Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout.
Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.
Poslední tip, trik či komentář