reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Miska domácího hruškového kompotu se šafránem

4 porce
Hruškový kompot by měl být velmi dobře vychlazený. Fascinující je vůně i chuť exotického koření ve spojení s bílým vínem, cukrem a citronem. Jak jednoduché, tak lahodné.

  • 4 tvrdší hrušky
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 špetky šafránu
  • 2 snítky máty
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml vody
  • 4 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 1 citrón

V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vínem a vodou.
Přivedeme k varu, přidáme koření a necháme alespoň pět minut vařit.
Hrušky oloupeme a nakrájíme na středně velké kusy. Vložíme do rozvaru a vaříme asi deset minut do poloměkka. Těsně před koncem varu přidáme na jemné nudličky nasekanou mátu. Necháme zchladnout, dochutíme citrónovou šťávou a podáváme v miskách.

Zdroj: Miska domácího hruškového kompotu se šafránem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1022 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.