- několik druhů masa v celku (např. jehněčí předeček)
- dobře vyzrálá hovězí žebra (mohou být i vepřová nebo kotleta s kostí)
- krůtí horní stehno
Grilovací omáčka
- římský kmín
- fenyklová semínka
- sůl
- černý pepř
- 4 ks hřebíčku
- mletá paprika
Čerstvé bylinky
- tymián (hrst)
- rozmarýn (hrst)
- 46 bobkových listů
- 6 stroužků česneku (cca)
- 1 pomeranč (kůra)
- 1 citron (kůra)
- balzamico
- 200 ml hustého rajčatového protlaku
- 50 ml olivového oleje
- šťáva z citronu a pomeranče
- lžíce medu
Grilovací omáčku připravíme rozdrcením všech pevných přísad (kromě bobkového listu) a jejich smícháním s dalšími ingrediencemi (s výjimkou medu a šťávy z půlky citronu a pomeranče). Omáčkou potřeme maso a zakryté pomalu pečeme při 150 až 170 °C asi 3 až 4 hodiny. Pak potřeme medem smíchaným se šťávou z půlky citronu a pomeranče a grilujeme asi 15 až 45 minut (podle výkonu grilu).
Podáváme s
- Pečená zelenina
- Zlatá zálivka
- Fazolový salát
- Bylinkový dip (zlatá zálivka, čerstvé bylinky)
- Hořčicový dip
- Rajčatová omáčka
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mix-gril
Poslední tip, trik či komentář