reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mix gril

  • několik druhů masa v celku (např. jehněčí předeček)
  • dobře vyzrálá hovězí žebra (mohou být i vepřová nebo kotleta s kostí)
  • krůtí horní stehno

Grilovací omáčka

  • římský kmín
  • fenyklová semínka
  • sůl
  • černý pepř
  • 4 ks hřebíčku
  • mletá paprika

Čerstvé bylinky

  • tymián (hrst)
  • rozmarýn (hrst)
  • 46 bobkových listů
  • 6 stroužků česneku (cca)
  • 1 pomeranč (kůra)
  • 1 citron (kůra)
  • balzamico
  • 200 ml hustého rajčatového protlaku
  • 50 ml olivového oleje
  • šťáva z citronu a pomeranče
  • lžíce medu

Grilovací omáčku připravíme rozdrcením všech pevných přísad (kromě bobkového listu) a jejich smícháním s dalšími ingrediencemi (s výjimkou medu a šťávy z půlky citronu a pomeranče). Omáčkou potřeme maso a zakryté pomalu pečeme při 150 až 170 °C asi 3 až 4 hodiny. Pak potřeme medem smíchaným se šťávou z půlky citronu a pomeranče a grilujeme asi 15 až 45 minut (podle výkonu grilu).

Podáváme s

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mix-gril

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.