reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mladý kohout na smetaně

Potřebujeme:

  • 2 ks mladého kohouta,
    200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
    1cibuli,
    80g másla,
    30g hladké mouky,
    200 ml smetany,
    divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření),
    muškátový oříšek,
    sůl

Na přílohu:

  • 100g orestovaných žampionů,
  • 200g vařené rýže
  • vařenou zeleninu (8ks mladých mrkví, 4 růžičky brokolice, 4 růžičky květáku, 8ks lusků hrášku)

Nejprve si založíme várku z vody, kořenové zeleniny, cibule a divokého koření. Vaříme 20 minut. Do připravené várky vložíme rozpůlené kohouty a pomalým varem vaříme doměkka. Po uvaření vyjmeme maso z vývaru ven, ve druhém kastrolku si připravíme z mouky a másla světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Vychladlou jíšku přelijeme vroucím scezeným vývarem z kohoutů. Za stálého míchání povaříme minimálně 20 minut. Zjemníme smetanou a poté dochutíme solí a muškátovým oříškem. Vařené kohouty vykostíme a maso vložíme zpět do připravené omáčky. Kohouta podáváme s dušenou rýží, restovanými žampiony a vařenou zeleninou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/mlady-kohout-na-smetane-17-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.