reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravskoslezské klobásníky

pro 4 osoby:

  • 600 g klobásy
  • 500 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 20 g droždí
  • mléko
  • sůl
  • sádlo nebo vejce na potírání

Z mouky, droždí, mléka, soli a oleje vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout. Po vykynutí je rozválejte a klobásy do těsta zaviňte stejně, jako když připravujete závin. Pečte zvolna, v průběhu pečení klobásníky potírejte sádlem nebo žloutkem. Po upečení nechte chvíli zchladnout a pak krájejte na jednotlivé porce. Můžete podávat s domácím kysaným zelím.
Můžete použít buď velmi pikantní klobásu, nebo naopak jemný telecí párek. Zkuste klobásu obalit třeba špenátem nebo kořením.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.