Maso:
- Krkovička
- Česnek, sůl
- Pepř, kmín
Bramborové knedlíky:
- 0,5 kg brambor
- 1 vejce
- 1 lžíce dětské krupičky
- 1 lžíce hrubé mouky
- Sůl
Zelí:
- Zelí, cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- Olej
Maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, kmín, pepř, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Je dobré maso nechat 4–6 hodin odležet. Maso dáme do trouby, přiklopíme a necháme 30–45 minut dusit. Potom maso zamícháme a necháme podusíme dalších 15–20 minut.
Připravíme si bramborové knedlíky. Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme je a v míse rozšťoucháme. Přidáme vajíčko, lžíci krupice, lžíci hrubé mouky a sůl. Vymícháme těsto a uplácáme knedlíky. Do plastového pekáčku, který vymažeme olejem, poklademe knedlíky, podlijeme trochou vody a dáme do mikrovlnky asi na pět minut.
Nakonec si připravíme zelí. Zelí zahustíme tak, že na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku, promícháme a přilijeme horkou vodu. Do směsi nasypeme kysané zelí a chvíli povaříme. Doslaďte, nebo dosolte podle vaší chuti.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-moravsky-vrabec-pani-simony-z-decina.html
Poslední tip, trik či komentář