reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravský vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

4 porce:

  • 300 g vepřové plece bez kosti
  • 300 g vepřového boku bez kosti (oboje nakrájené na větší kostky)
  • 250 g oloupané cibule
  • 5 stroužků oloupaného česneku
  • sůl
  • kmín
  • 400 g mraženého špenátu
  • pepř
  • olej na smažení

Asi 200 g cibule a 3 stroužky česneku pokrájíme nahrubo a spolu s masem dáme do pekáče.
Maso podlijeme vodou, osolíme, posypeme kmínem a při 180 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Zbylou cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme prolisovaný zbylý česnek a rozmražený špe¬nát. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Podáváme se špenátem a knedlíkem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.