4 porce:
- 300 g vepřové plece bez kosti
- 300 g vepřového boku bez kosti (oboje nakrájené na větší kostky)
- 250 g oloupané cibule
- 5 stroužků oloupaného česneku
- sůl
- kmín
- 400 g mraženého špenátu
- pepř
- olej na smažení
Asi 200 g cibule a 3 stroužky česneku pokrájíme nahrubo a spolu s masem dáme do pekáče.
Maso podlijeme vodou, osolíme, posypeme kmínem a při 180 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Zbylou cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme prolisovaný zbylý česnek a rozmražený špe¬nát. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Podáváme se špenátem a knedlíkem.
Poslední tip, trik či komentář