reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořská štika saltimboca

Na 4 porce potřebujeme:

  • 600 g filetů mořské štiky,
  • sůl,
  • pepř,
  • 7 lístků šalvěje,
  • 8 plátků parmské šunky,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 400 g brambor typu C,
  • 200 ml smetany na vaření,
  • 1 lžička majoránky,
  • 2 lžíce másla

Filety štiky osolíme opepříme. Na každý filet položíme jeden lístek šalvěje a zabalíme do dvou plátků parmské šunky. Do pánve vlijeme olivový olej, vhodíme 3 lístky šalvěje a zahřejeme. Rybu opečeme z obou stran a pak ji dáme dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 5 minut.

Na přílohu připravíme bramborovou kaši. Uvařené brambory rozmačkáme se smetanou. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou a promícháme s máslem. Na talíř uděláme nočky z kaše a přidáme opečenou rybu.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/morska-stika-saltimboca.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.