Na 4 porce potřebujeme:
- 600 g filetů mořské štiky,
- sůl,
- pepř,
- 7 lístků šalvěje,
- 8 plátků parmské šunky,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 400 g brambor typu C,
- 200 ml smetany na vaření,
- 1 lžička majoránky,
- 2 lžíce másla
Filety štiky osolíme opepříme. Na každý filet položíme jeden lístek šalvěje a zabalíme do dvou plátků parmské šunky. Do pánve vlijeme olivový olej, vhodíme 3 lístky šalvěje a zahřejeme. Rybu opečeme z obou stran a pak ji dáme dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 5 minut.
Na přílohu připravíme bramborovou kaši. Uvařené brambory rozmačkáme se smetanou. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou a promícháme s máslem. Na talíř uděláme nočky z kaše a přidáme opečenou rybu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/morska-stika-saltimboca.html
Poslední tip, trik či komentář