reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořské plody na lůžku z černého rizotta

4 porce

  • 25 dkg rýže na rizotto
  • 15 dkg másla
  • 2 cibule
  • 10 dkg parmezánu
  • 1,5-2 liter masového vývaru
  • 2 dl bílého vína
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 1 dkg sépiového barviva
  • 2 svazečky naťové cibulky
  • 1 palička česneku
  • 10 dkg sladkého hrášku
  • 10 dkg malých karotek
  • 1-4 červené papričky chili (ízlés szerint)
  • 5 dkg zázvoru
  • 3 dl kokosového mléka
  • 3 cl rybího sósu
  • 2-3 limetky
  • 40 dkg chobotniček
  • 80 dkg garnátích ocasů

Nadrobno nasekanou cibuli začneme restovat na olivovém oleji. Přidáme k ní rýži, celé promícháme a mírně podusíme, zalijeme bílým vínem a částí masového vývaru. Přidáme také sépiové barvivo a vaříme na mírném plameni, přičemž občas doplníme odpařený masový vývar.

Opepříme, bude-li třeba, osolíme, nakonec do jídla nadrolíme máslo a přisypeme strouhaný parmezán. Důležité je, aby se nám rýže nerozvařila, ale aby také nebyla přiliš suchá.

Utřený česnek, zázvor a chili podusíme v olivovém oleji. Přilijeme kokosové mléko, přidáme rybí sós, předvařenou karotku, hrášek a naťové cibulky, garnáty i chobotničky a zakapeme šťávou z jedné limetky. Trošku také osolíme. 2-3 minuty vaříme na mírném plameni, načež výše popsanou směs zahustíme škrobem rozmíchaným v trošičce vody.

Toto ragú z mořských plodů potom dávkujeme na černou rýži a podáváme.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3767

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.