Ingredience
- 2 mořské jazyky
- 50 g hladké mouky
- Sůl
- 100 g másla
- 1 dl oleje
- 2 stroužky česneku
- Tymián
Na omáčku:
- 100 g žampionů
- Pažitka
- 75 g másla
- 1 dl bílého vína
- Sůl
- Pepř
- Citron
Mořský jazyk zbavte šupin a odřízněte hlavu. Rybu osolte, obalte v hladké mouce a opečte na oleji z obou stran. Přendejte na plech, přidejte máslo a tymián a dejte na 8 až 10 minut do trouby rozehřáté na 185 °C.
Mezitím si připravte omáčku, kterou pečený jazyk před servírováním přelijete. Na másle orestujte žampiony, přilijte bílé víno a nechte jej zredukovat. Ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pomocí kousku studeného másla vytvořte hladkou omáčku a nakonec přisypejte nakrájenou pažitku.
Zdroj: Mořský jazyk v omáčce s žampiony; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2646-morsky-jazyk-v-omacce-s-zampiony/ [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář