reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský jazyk v omáčce s žampiony

Ingredience

  • 2 mořské jazyky
  • 50 g hladké mouky
  • Sůl
  • 100 g másla
  • 1 dl oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Tymián

Na omáčku:

  • 100 g žampionů
  • Pažitka
  • 75 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron

Mořský jazyk zbavte šupin a odřízněte hlavu. Rybu osolte, obalte v hladké mouce a opečte na oleji z obou stran. Přendejte na plech, přidejte máslo a tymián a dejte na 8 až 10 minut do trouby rozehřáté na 185 °C.

Mezitím si připravte omáčku, kterou pečený jazyk před servírováním přelijete. Na másle orestujte žampiony, přilijte bílé víno a nechte jej zredukovat. Ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pomocí kousku studeného másla vytvořte hladkou omáčku a nakonec přisypejte nakrájenou pažitku.

Zdroj: Mořský jazyk v omáčce s žampiony; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2646-morsky-jazyk-v-omacce-s-zampiony/ [On-line 21.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.