- 200 g lososa (čisté maso zbavené kostí, platí i u dalších ryb)
- 200 g žraloka
- 200 g platýze
- sůl
- citrónová šťáva
- 6 lžic olivového oleje
- provensálské koření (tymián, majoránka, estragon, jalovec, levandule, bobkový list, rozmarýn, fenykl) 1 cibule
- 1 paprika (možno barevně kombinovat z více paprik)
- 80g anglické slaniny
- citron na ozdobu
Maso z ryb nakrájíme na středně velké kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, posypeme provensálským kořením a pokapeme částí olivového oleje. Necháme asi 30 minut marinovat. Mezitím si nakrájíme na dílky cibuli, slaninu a papriky. Střídavě napichujeme na jehly a na zbylém oleji opečeme ze všech stran. Podle potřeby dáme ještě na chvíli do grilu nebo do vyhřáté trouby. Podáváme s různě upravenými brambory.
Poslední tip, trik či komentář