reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský vlk se zeleninou

4 porce

  • 8 filetů mořského vlka
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • máta
  • kerblík
  • petrželka
  • bazalka
  • citronová tráva
  • máslo
  • sůl

Příloha

  • 200 g brokolice
  • 100 g mrkve
  • 200 g cukety
  • 200 g červené a žluté papriky
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • oregano
  • bazalka
  • chilli
  • petrželka
  • černé olivy

Filátka mořského vlka osušíme, osolíme a obalíme v mouce.

Mátu, kerblík, bazalku, petrželku a citronovou trávu najemno nasekáme.

Do pánve s olivovým olejem vložíme snítku rozmarýnu a šalvěje.

Když se rozvoní, vložíme filátka nejprve kůží dolů a pečeme dozlatova, poté otočíme, vyjmeme bylinky a vložíme čerstvou nasekanou směs bylinek, kousek másla a odstavíme.

Růžičky brokolice povaříme dvě minuty, kolečka nebo proužky mrkve vaříme dvě až tři minuty, poté prudce zchladíme (aby si uchovaly svoji barvu) a scedíme.

Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěnou cuketu a papriky taktéž nakrájíme na kolečka a proužky.

Na olivovém oleji orestujeme zeleninu, přidáme bylinky – oregano, bazalku, petrželku, chilli a černé olivy, ke konci zlehka osolíme a podáváme spolu se smaženým mořským vlkem. Na talíři poléváme bylinkovým máslem z výpeku od ryby.

Zdroj: Mořský vlk se zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1131 [On-line 30.11.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 + = třináct


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.