reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Schupfnudeln v omáčce z Gewürztraminu s jihotyrolským špekem

4 porce

Bramborové těsto

  • 400 g brambor vařených ve slupce
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g bramborové moučky (škrobu)
  • 2 žloutky
  • muškátový oříšek
  • mletý pepř
  • sůl

Omáčka

  • 80 g + 80 g jihotyrolského špeku
  • 200 g jablek Golden Delicius
  • 50 g karotky
  • 50 g řapíkatého celeru
  • rostlinný olej
  • 20 g másla
  • 150 ml bílého vína odrůdy Gewürztramin
  • 300 ml šlehačky
  • mletý pepř
  • sůl
  • kerblík

Vařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, smícháme s ostatními ingrediencemi a tvoříme menší šišky, které vaříme v osolené vodě.

Polovinu špeku nakrájíme na jemné nudličky nebo kostičky, zlehka osmahneme na oleji, přidáme nakrájená jablka, karotku a řapíkatý celer, osmahneme, zastříkneme vínem, podusíme, zjemníme šlehačkou, podusíme, odstavíme a zjemníme máslem, dochutíme mletým pepřem, solí a sekaným kerblíkem.

Servírujeme s bramborovými šiškami – schupfnudeln, zdobíme proužky zbylého špeku

Zdroj: Schupfnudeln v omáčce z Gewürztraminu s jihotyrolským špekem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1130 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.