Potřebujeme:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 6 vajec
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 20 g kakaa
Z bílků a třetiny cukru vyšleháme pevný sníh. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme žloutky a znovu utřeme. Pak postupně zašleháme tvaroh. Vmícháme nejdříve polovinu bílkového sněhu a polovinu proseté mouky. Nakonec vmícháme zbylý sníh a prosetou mouku s kypřicím práškem. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do vymazané formy naplníme dvě třetiny těsta. Do zbylého těsta vmícháme proseté kakao, naplníme do středu světlého těsta a lehce vidličkou protáhneme, aby vzniklo mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak bábovku vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
Zdroj: Mramorová bábovka; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5529-tescoma-s-chuti-mramorova-babovka/ [On-line 03.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář