reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mramorová bábovka

Potřebujeme:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 20 g kakaa

Z bílků a třetiny cukru vyšleháme pevný sníh. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme žloutky a znovu utřeme. Pak postupně zašleháme tvaroh. Vmícháme nejdříve polovinu bílkového sněhu a polovinu proseté mouky. Nakonec vmícháme zbylý sníh a prosetou mouku s kypřicím práškem. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do vymazané formy naplníme dvě třetiny těsta. Do zbylého těsta vmícháme proseté kakao, naplníme do středu světlého těsta a lehce vidličkou protáhneme, aby vzniklo mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak bábovku vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.

Zdroj: Mramorová bábovka; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5529-tescoma-s-chuti-mramorova-babovka/ [On-line 03.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.