- 300 g luku Héra
- 350 g hladké mouky
- 3 lžíce rumu
- 3 žloutky
- moučkový cukr na obalení
NA NÁDIVKU:
- 3 bílky
- 150 g cukru
- 150 g oříšků
- kandované ovoce
- rozinky
- kakao
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto a necháme ho přes noc odpočinout. Poté vyválíme cca 3 mm silnou placku a vykrájíme kolečka o průměru 4-5 cm. Na ně klademe nádivku, kterou připravíme smícháním cukru, oříšků, nasekaného kandovaného ovoce a rozinek s vaječnými bílky a kakaem. Kolečka s nádivkou přehneme a prsty jen lehce spojíme, aby se při pečení mohly mušličky otevřít. Vložíme je na plech a upečeme tak, aby zůstaly bílé. Ještě teplé je obalíme v cukru.
Poslední tip, trik či komentář