Suroviny:
- vykostěná kuřecí křídla
- odřezky kuřecího masa
- česnek
- cibule
- kuřecí vývar
- smetana
- bílek
- rajčata
- máslo
- olivový olej
- sůl, pepř
- petrželka
Dva stroužky česneku a půlku cibule nakrájíme na jemno a orestujeme na másle do zlatova. Zalijeme kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a omáčku necháme chvilku redukovat.
Odřezky, které zbyly po vykoštění kuřat, nameleme na jemnou fáš, do které přidáme bílek, sůl, pepř, kapku smetany a promícháme. Vzniklou fáší naplníme kuřecí křidýlka. Křídla přendáme do pekáče vymazaného máslem a zapečeme v troubě na 180 °C cca 10 minut. Mezitím doděláme česnekovou omáčku – přilijeme ještě kapku smetany a dochutíme podle vlastní chutě solí a pepřem.
Rajčata, která jsme spařili a oloupali, nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s nasekanou petrželkou a kapkou olivového oleje.
Upečená křidýlka servírujeme s česnekovou omáčkou a rajčatovým salátkem. Ozdobíme lístkem petrželky.
Zdroj: Nadívaná kuřecí křidélka s česnekovou omáčkou; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-z-1-dilu-krok-za-krokem [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář