4 porce
- 50 dkg kuřecích prsíček
- 1 svazeček pažitky
- 40 dkg žampionů
- 20 dkg sýra ricotta
- 3 dl smetany na vaření
- 1 cibule
- 3 vajíčka
- 30 dkg chlebové střídky
- 1 polévková lžíce pesta
- 8 dkg sušených rajčat
- 70 dkg vařených brambor
- 1 svazeček petrželové natě
- 5 dkg másla
- olej
- sůl
- růžový pepř
Řízky z kuřecích prsíček pod alobalem naklepeme a promneme. Osolíme a okořeníme čerstvě mletým růžovým pepřem.
Ricottu smícháme s pestem, osolíme, opepříme, potom do ní přimícháme chlebovou střídku a jedno vajíčko. Tyčovým mixerem rozmixujeme, načež přisypeme jemně nasekanou pažitku a sušená rajčata.
Takto vzniklou nádivku porcujeme na kuřecí řízky, které potom svineme. Závitky zabalíme do alobalu pomazaného olejem a upečeme je v troubě předehřáté na 160-180 °C – což nám bude trvat 20-30 minut.
Přílohu si uděláme tím způsobem, že nastrouháme vařené brambory a vhodíme je na opraženou cibulku. Osolíme, opepříme a přimícháme nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Přilijeme dvě rozšlehaná vajíčka a dbáme, aby se vše náležitě speklo dohromady.
Výroba houbové omáčky probíhá tak, že si nejprve na velkém plameni orestujeme houby nakrájené na dílky, osolíme je a ochutíme mletým pepřem. Přidáme máslo, potom smetanu a na sporém ohni necháme omáčku přejít varem.
Před podáváním položíme bramborový koláč na talíř. Dáme na něj kuřecí závitek, rozkrojený v polovině, a k tomu potom naběračkou dávkujeme smetanovou houbovou omáčku.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3630
Poslední tip, trik či komentář