reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský okoun pečený v papíru – k vínu Prosecco ze sklepů „Bisol Pincészet”

4 porce

  • 1,2 kg branzino (mořský okoun)
  • 1 citron
  • 5 dkg másla
  • 1 svazeček kerblíku
  • sůl
  • pepř
  • 1 láhev vína Prosecco
  • 20 dkg mrkve
  • 20 dkg brambor
  • 3 celery

Rybu očistíme a osolíme po vnitřní i po vnější straně. Do útrob okouna vložíme máslo, stroužek citronu, kerblík, špetku mletého pepře a přikápneme několik kapek vína Prosecco. Maso zabalíme do papíru na pečení, na obou koncích převážeme provázkem a vložíme na 20 minut péct do trouby předehřáté na 170-180 °C.

Mrkev, brambory a celer nakrájíme na kousky pomocí kuchyňského vykrajovače a předvaříme v mírně osolené vodě. Rozpustíme máslo a kousky zeleniny v něm obalíme, potom je posypeme nadrobno nakrájeným kerblíkem. Můžeme přikápnout i několik kapek sektu.

Před podáváním zeleninu upravíme na talíři. Upečenou rybu vyndáme z papíru a pěkný kousek masa položíme na talíř.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3615

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.