reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nadívaná vepřová roláda

 

  • 800 g vepřové kýty
  • 120 g žampionů
  • 50 g cibule
  • Kmín, sůl
  • Mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší pórek
  • 100 g baby karotky
  • 50 ml oleje
  • 4 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

Šafránová rýže:

  • 500 g rýže
  • špetka šafránu
  • 2 lžíce oleje
  • lžička soli
  • 30 g nasucho orestovaných mandlových lupínků

Vepřovou kýtu opláchneme, 1 rozřízneme a rozklepeme na široký plát. Žampiony očistíme a nakrájíme na osminky. Společně s nakrájenou cibulí, pórkem a baby karotkou je krátce orestujeme na oleji. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, kmín, pepř, utřený česnek a restujeme, dokud se vše nespojí. Pak směs odstavíme a necháme vychladnout.

Rozklepaný plát masa potřeme nádivkou. Maso zavineme, upevníme motouzem a na povrchu osolíme. Roládu položíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení maso vypečenou šťávou a podle potřeby dále podléváme teplou vodou.

Měkké, dočervena upečené maso z pekáče vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme. Provařenou šťávu přecedíme a roládu v ní krátce prohřejeme.

Během pečení si připravíme šafránovou rýži. Přebranou rýži spaříme horkou vodou a propláchneme studenou. V kastrolu rozehřejeme olej a rýži osmahneme. Zalijeme ji studenou vodou, osolíme, dochutíme šafránem a udusíme doměkka. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme se šafránovou rýží, posypanou nasucho orestovanými mandlovými lupínky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.