Ingredience
- 3 plátky toustového chleba
- 2 vejce
- 60 ml polotučného mléka
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
- 50 g šunky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 lžíce nasekané petržele
- Máslo
Pro začátek si na kostky nakrájíme pečivo a rozklepneme vejce, ze kterých oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky v misce rozmícháme s mlékem a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs vlijeme na nakrájené pečivo a necháme nasáknout. Směs by neměla být ani moc hustá, ani moc řídká.
Bílky vyšleháme. Vzniklý sníh, na kostičky nakrájenou šunkou, nasekanou petržel a nastříhanou pažitku vmícháme k pečivu.
Zapékací misku vytřeme máslem, urovnáme do ní nádivku a necháme dozlatova péct při 200 °C.
Doporučujeme například jako přílohu k perličce na šalvěji.
Zdroj: Nádivka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2498-nadivka/ [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář