reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika

Ingredience

  • vepřová játra 500 g
  • menší cibule 2 kusy
  • koňak nebo whisky 50 ml
  • sádlo 1 lžíce
  • červené víno 200 ml
  • vývar (nemusí být) 200 ml
  • kmín drcený 1 špetka
  • tymián 1 špetka
  • máslo 100 g
  • anglická slanina 200 g
  • majoránka 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • minisalátek:
  • čerstvý baby špenát 1 balení
  • pórek 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • dijonský dip:
  • dijonská hořčice 2 lžičky
  • trocha smetany 1 dávka
  • celý černý pepř 1 dávka

1. Játra očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Na pánvičce rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme játra. Asi po pěti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dál. Přidáme koření (bez soli). Poté zalijeme červeným vínem, které necháme vyvařit. Pak zalijeme panákem koňaku či whisky a zase necháme odpařit. Pokud budou játra ještě syrová, podlijeme je troškou vývaru. Po chvíli osolíme a vychladlou směs umixujeme dohladka. Nalijeme do formy vyložené folií a dáme na hodinu zatuhnout. Pak vyklopíme, hřbet paštiky obalíme slaninou, vrátíme zpět do formy a horní část paštiky zalijeme rozpuštěným sádlem nebo máslem. Necháme dobře ztuhnout a podáváme ideálně s domácím pečivem.

Zdroj: Domácí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-2 [On-line 28.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.