reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Nádivka

Ingredience

  • 3 plátky toustového chleba
  • 2 vejce
  • 60 ml polotučného mléka
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • 50 g šunky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • Máslo

Pro začátek si na kostky nakrájíme pečivo a rozklepneme vejce, ze kterých oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky v misce rozmícháme s mlékem a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs vlijeme na nakrájené pečivo a necháme nasáknout. Směs by neměla být ani moc hustá, ani moc řídká.

Bílky vyšleháme. Vzniklý sníh, na kostičky nakrájenou šunkou, nasekanou petržel a nastříhanou pažitku vmícháme k pečivu.

Zapékací misku vytřeme máslem, urovnáme do ní nádivku a necháme dozlatova péct při 200 °C.

Doporučujeme například jako přílohu k perličce na šalvěji.

Zdroj: Nádivka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2498-nadivka/ [On-line 28.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.