- 250 g kuřecího vařeného nebo pečeného masa
- 250 g vařeného uzeného masa nebo šunky
- 1 veka nebo rohlíky
- 1 brokolice
- 4 zelené cibulky
- 3-4 vejce
- zelená petrželka
- sůl, mletý bílý pepř
- smetana, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy nebo pekáče
Maso nakrájíme na kostky. Brokolici očistíme a tři minuty povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a rozebereme ji na růžičky, zelené cibulky nakrájíme na kolečka, nadrobno nasekáme zelenou petrželku. Veku nebo pečivo nakrájíme na kostičky, pokapeme je smetanou, vejce rozšleháme se solí a pepřem a vše spojíme, případně zahustíme trochou strouhanky. Naplníme vymazanou a vysypanou formu a nádivku dozlatova upečeme.
Poslední tip, trik či komentář