reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s bylinkovým svitkem

Rozpis pro 4 osoby:
Na vývar:

  • 400 g hovězího žebra
  • 1a 1/2 l vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 menší mrkve
  • 1 petržel, 1 cibule
  • 1/4 menšího celeru
  • 2 lžíce polévkového koření
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky

Svítek:

  • 2 vejce
  • špetka muškátového květu
  • špetka soli
  • 50 g polohrubé mouky
  • svazeček bylinek (bazalka, pažitka, kudrnka atd.)
  • tuk a mouka na pekáček

Maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody a uvedeme do varu. Snížíme příkon tepla, přidáme koření a pozvolna vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, rozkrájíme na větší kusy a přidáme společně s cibulí asi 15 minut před dovařením masa do polévky a uvaříme ji do měkka.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, osolíme, přidáme sníh a lehce vmícháme prosátou mouku promíchanou s usekanými bylinkami. Svítkovou hmotu lehce rozetřeme do tukem vymazaného a trochou mouky vysypaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C dorůžova.
Upečený, částečně prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme. Hotový vývar procedíme, dochutíme polévkovým kořením, přidáme uvařenou zeleninu a svítek. Můžeme vložit i na kousky nakrájené maso. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.