Ingredience
- 200 g žampionů
- 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 50 g šalotek
- 80 ml vinného octa
- 30 g cukru
- 200 ml vody
- Sůl
V hrnci svaříme vodu, polovinu připraveného množství cukru a ocet. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, šalotku a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobno. Přidáme zbylou půlku cukru. Nakrájenou zeleninu dáme do sklenic, zalijeme lehce vychladlou vodou z hrnce a zavíčkujeme. Obrátíme dnem nahoru, poté sklenice zavaříme 20 minut při 185 stupních.
Zdroj: Nakládané žampiony; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2324-nakladane-zampiony/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář