- 1 cibule
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 5 kusů
- nové koření 3 kuličky
- cukr 2 lžíce
- voda 250 ml
- čerstvý tymián 1 hrst
- ocet 200 ml
- pepř 3 kuličky
- eidam (30% nebo 45%) 500 g
- olivy 200 g
- žampiony v plechovce 200 g
- sterilované papričky 200 g
- olej na dolití sklenice 1 dávka
Vodu s octem a cukrem svaříme, přidáme koření, cibuli nakrájenou na proužky, žampiony a necháme asi 15 minut odpočívat. Eidam nakrájíme na kostičky, přidáme scezené papričky, nakrájené olivy a česnek.
Po vylouhování scedíme cibuli a žampiony a s kořením přidáme k sýru. Promícháme a naplníme sklenice. Dolijeme olejem, aby byly všechny suroviny stejnoměrně ponořené, a necháme v chladu uležet (nejlépe pár dní).
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nakladany-holandan [on-line 28.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář