reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nakládaný Holanďan

  • 1 cibule
  • česnek 3 stroužky
  • bobkový list 5 kusů
  • nové koření 3 kuličky
  • cukr 2 lžíce
  • voda 250 ml
  • čerstvý tymián 1 hrst
  • ocet 200 ml
  • pepř 3 kuličky
  • eidam (30% nebo 45%) 500 g
  • olivy 200 g
  • žampiony v plechovce 200 g
  • sterilované papričky 200 g
  • olej na dolití sklenice 1 dávka

Vodu s octem a cukrem svaříme, přidáme koření, cibuli nakrájenou na proužky, žampiony a necháme asi 15 minut odpočívat. Eidam nakrájíme na kostičky, přidáme scezené papričky, nakrájené olivy a česnek.

Po vylouhování scedíme cibuli a žampiony a s kořením přidáme k sýru. Promícháme a naplníme sklenice. Dolijeme olejem, aby byly všechny suroviny stejnoměrně ponořené, a necháme v chladu uležet (nejlépe pár dní).

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nakladany-holandan [on-line 28.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.