Ingredience
- 1 malé kuře
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ¼ bulvy celeru
- Celý pepř
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- Papričky chipolte (v plechovce)
- Cukr
- Ocet
- Sušené oregano
- 2 plechovky sterilovaných černých fazolí
- Sůl
- Česnek
- Slanina
- 4 tortilly velikosti „10“
- Sýr na strouhání
- Zakysaná smetana
- Tomatová salsa
Celé kuře umyjeme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme ho spolu s celerem, mrkví, petrželí, několika kuličkami pepře, solí a cibulí, kterou nemusíme loupat. Mezitím si rozmixujeme fazole.
Nakrájenou cibuli a česnek pozvolna orestujeme na oleji. Po chvilce přisypeme nadrobno nakrájenou slaninu. Necháme restovat. Dále přidáme rozmixované fazole a nakrájenou papričku. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Na další pánvi si na měkko orestujeme cibuli a česnek. Maso z uvařeného kuřete si natrháme na kousky. Použijeme maso jak z prs, tak i ze stehen, a přidáme ho na pánev k cibulce. Přilijeme trochu vývaru a mícháme. Po chvíli přidáme papričku, ocet, cukr, oregáno a sůl. Provaříme a začneme plnit burrita.
Směsi rozprostřeme přibližně 5 cm od kraje tortilly. Nejdříve naneseme fazolovou směs, poté nastrouhaný sýr a následně kuřecí směs. Zabalíme, dáme na gril a po 5 minutách otočíme. Servírujeme s tomatovou salsou a smetanou.
Zdroj: Náplň do buritta s kuřecím masem, sýrem a fazolemi; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1738-napln-do-buritta-s-kurecim-masem-syrem-a-fazolemi/ [On-line 21.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář