reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Náplň do buritta s kuřecím masem, sýrem a fazolemi

Ingredience

  • 1 malé kuře
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ bulvy celeru
  • Celý pepř
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • Papričky chipolte (v plechovce)
  • Cukr
  • Ocet
  • Sušené oregano
  • 2 plechovky sterilovaných černých fazolí
  • Sůl
  • Česnek
  • Slanina
  • 4 tortilly velikosti „10“
  • Sýr na strouhání
  • Zakysaná smetana
  • Tomatová salsa

Celé kuře umyjeme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme ho spolu s celerem, mrkví, petrželí, několika kuličkami pepře, solí a cibulí, kterou nemusíme loupat. Mezitím si rozmixujeme fazole.

Nakrájenou cibuli a česnek pozvolna orestujeme na oleji. Po chvilce přisypeme nadrobno nakrájenou slaninu. Necháme restovat. Dále přidáme rozmixované fazole a nakrájenou papričku. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Na další pánvi si na měkko orestujeme cibuli a česnek. Maso z uvařeného kuřete si natrháme na kousky. Použijeme maso jak z prs, tak i ze stehen, a přidáme ho na pánev k cibulce. Přilijeme trochu vývaru a mícháme. Po chvíli přidáme papričku, ocet, cukr, oregáno a sůl. Provaříme a začneme plnit burrita.

Směsi rozprostřeme přibližně 5 cm od kraje tortilly. Nejdříve naneseme fazolovou směs, poté nastrouhaný sýr a následně kuřecí směs. Zabalíme, dáme na gril a po 5 minutách otočíme. Servírujeme s tomatovou salsou a smetanou.

Zdroj: Náplň do buritta s kuřecím masem, sýrem a fazolemi; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1738-napln-do-buritta-s-kurecim-masem-syrem-a-fazolemi/ [On-line 21.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.