Ingredience:
- ½ kg hladké mouky
- 1 polévková lžíce soli
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 dl vlažné vody
- hrst nasekané petrželové natě
- 1 cibule nebo 3 stroužky česneku
- olej na opečení
Všechny přísady kromě cibule smícháme a vypracujeme husté hladké těsto, které necháme chvíli odstát. Těsto rozdělíme na malé bochníčky a každý ještě samostatně vypracujeme. Potom je vyválíme na tenké placky, opečeme z každé strany je na oleji dozlatova opečeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli nebo česnek a opečeme. Ochuceným výpekem potíráme placky.
Zdroj: Nekvasené petržlenové placky z hradu Beckov ; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1304-nekvasene-petrzlenove-placky-z-hradu-beckov/ [On-line 13.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář