4 porce
- 25 dkg mouky
- 2 vajíčka
- 10 dkg uzené slaniny
- 25 dkg tvarohu
- 2 dl zakysané smetany
- sůl
Slaninu rozkrájíme na kostičky a na sporém plameni si ji opečeme do křupava, vyškvařený tuk necháme okapat.
Tvaroh rozmačkáme vidličkou, zakysanou smetanu rozmícháme.
Ze dvou vajíček a 20 dkg mouky uhněteme středně tvrdé těsto (ke kterému podle potřeby můžeme přilít trošku vody), dobře je propracujeme, přikryjeme a necháme odpočívat.
Potom na pomoučeném válu těsto válečkem vyválíme na tloušťku ostří nože, přičemž pode potřeby těsto posypáváme moukou. Vyválené těsto necháme rozprostřené vyschnout, načež z něho natrháme kusy velké jako dlaň.
Tyto kusy pak uvaříme ve vřelé a osolené vodě, scedíme je a necháme okapat. Smícháme je s tukem vyškvařeným ze slaniny a na to nadrolíme tvaroh. Posypeme kostičkami opečené slaniny, a nakonec zalijeme zakysanou smetanou.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3638
Poslední tip, trik či komentář