reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Obalované filety ze štiky

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 600 g – vykostěné filety ze štiky
  • 2 lžíce – olivový olej
  • 2 lžíce – rozpuštěné máslo
  • 2 kusy – vejce
  • trocha – mléko
  • 1 kus – toustový chléb (půl bochníku)
  • 50 g – nastrouhaný sýr parmazánového typu
  • 1 svazek – hladkolistá petrželka
  • 1špetka – sůl

Rybí filety nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm a osolte.
Připravte si směs na obalení ryby. Do misky kuchyňského robota dejte natrhané kousky toustového chleba, nastrouhaný sýr, petrželku a vše společně rozmixujte.
V malé misce vyšlehejte vajíčko spolu s trochou mléka. Rybí filety namáčejte nejprve ve vajíčku a poté je obalujte v připravené strouhance.
Předehřejte si troubu na 250 stupňů C. Obalené filety poskládejte na plech vyložený pečícím papírem a všechny pokapejte olejem smíchaným s rozpuštěným máslem. Pečte asi 20 minut, dokud strouhanka nezezlátne.

Zdroj: Obalované filety ze štiky; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/obalovane-filety-ze-stiky.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.