reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Odpalované těsto

  • 375 ml studené vody
  • 110 g másla
  • 220 g polohrubé mouky
  • 4 vejce

Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Do vroucí směsi plynule přisypáváme za stálého míchání mouku, až vznikne těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Necháme vychladnout.
Do vychladlého těsta zašleháme postupně vejce. Pak jím naplníme cukrářský sáček se zdobítkem s velkou hvězdicí a na máslem vymazaný plech nastříkáme větrníčky, které vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme je nejprve zrůžovět, potom zmírníme teplotu na 160°C a dopečeme. Ještě teplé kopečky rozkrojíme a necháme vychladnout. Větrníčky plníme buď sladkou nebo slanou nádivkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.