reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ofrflané púčki

6 porcí

  • 500 g polohrubé mouky
  • 50 g droždí
  • 3 dl mléka
  • 3 žloutky
  • 40 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g másla
  • špetka soli
  • 4 cl slivovice
  • olej nebo sádlo na smažení

Omáčka

  • 4 lžíce hladké mouky
  • asi ¾ l mléka
  • sůl

Na posypání

  • ½ kg hrudkového tvarohu

Do rozpuštěného vlahého másla přidáme mléko, lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vyběhnout kvásek. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem.

Polohrubou mouku smícháme se špetkou soli, přidáme kvásek, žloutky, slivovici a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme kynout asi hodinu.

Mezitím, co těsto kyne, připravíme omáčku. Do rozehřátého sádla vmícháme mouku, krátce opražíme, zalijeme mlékem, osolíme a za stálého míchání 15 minut provaříme.

Vykynuté těsto rozválíme na 1,5 cm silný plát, z něhož krájíme obdélníčky velké asi 3 × 6 cm, necháme znovu nakynout a poté smažíme v hojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Púčky vkládáme do misky natěsno, umáčkneme, zalijeme omáčkou, zasypeme strouhaným tvarohem, opět naskládáme púčky, zamáčkneme, zalijeme omáčkou, posypeme tvarohem.

Zdroj: Ofrflané púčki; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1301-ofrflane-pucki/ [On-line 13.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.