Ingredience:
- 500 g zelených oliv bez pecek
- 1 velký stroužek česneku
- 2 hrsti lístků bazalky
- 2 polévkové lžíce kapary
- 2,5 dl panenského olivového oleje
- 2 lžičky sušených provensálských bylinek
- mletý pepř
- sůl
Na podávání
- sušené krutony z bílého pečiva
Do mixéru vložíme olivy, česnek, lístky bazalky, kapary, olivový olej, provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme.
Tapenádu namažeme na suché krutony, ozdobíme lístečkem bazalky.
Zdroj: Olivová tapenáda; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1458-olivova-tapenada/[On-line 24.07.2014]
Poslední tip, trik či komentář