- 1 lžíce másla,
1 najemno nakrájená šalotka,
2 lžičky protlaku,
100 ml bílého vína,
špetka kari,
1 stroužek utřeného česneku,
1 lžíce posekaných kaparů,
1 lžíce směsi bylinek (petržel, estragon, tymián, kerblík)
Na nákyp si připravíme omáčku Café de Paris:
V kastrůlku rozpustíme máslo. Zesklovatíme na něm šalotku. Přidáme protlak a krátce orestujeme. Pak vlijeme víno a necháme ho vyvařit na polovinu. Přisypeme kari a česnek a necháme ještě krátce provařit. Přisypeme kapary a směs bylinek. Vlijeme madeiru i portské. Vypneme oheň. Opepříme a zahustíme máslem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-nakyp-a-omacka-cafe-de-paris-30-6-a-1-7-2009.html
Dobrý den mám dotaz jaký má být protlak. Jelikož Rajčatový protlak by neseděl barvě výsledku ani chuti. Díky za Odpověď
Pěkný den, protlak klasický rajčatový čistý, bez přísad. Výsledná barva bude odpovídající.