- 1 velká majonéza 450 g
- 1 velký bílý jogurt
- Sůl, mletý pepř
- Šťáva z citronu
- lžíce cukru krupice
- česnek, množství dle chuti
- čtvrtinu balení tvarohu
- půl rajčete rozsekaného na kousky
- 125g tvrdého sýra nastrouhaného na jemno
- jeden malý rajský protlak
- francouzská hořčice s celými semínky
- zelené bylinky – rozmarýn, majoránka, petrželka
- kurkuma
Smícháme celý jogurt a celou majonézu, přidáme sůl a pepř dle chuti. Takhle vytvoříme základ pro všechny druhy omáček.
Rozdělíme na stejné 4 díly.
Sýrová omáčka – do prvního dílu omáčky přidáme nastrouhaný sýr, rozmačkaný česnek, promícháme
Sladkokyselá omáčka – do dalšího dílu omáčky přidáme cukr a šťávu z citronu, půl lžičky kurkumy promícháme
Rajčatová omáčka – do 3 dílu omáčky přidáme nasekané rajče, rajský protlak dle chuti, promícháme
Bylinková omáčka – do posledního dílu přidáme nasekané bylinky a tvaroh, promícháme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-fondue
Poslední tip, trik či komentář