reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omeleta se švestkami

  • 500 g švestek
  • 100 g cukru + 2 lžíce cukru navíc
  • 1/2 tyčky skořice
  • 1 lžička škrobu
  • 3 likérky rumu
  • 3 vejce
  • trochu másla a práškového cukru

Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v 0,25 l vody vaříme se 100 g cukru a skořicí 5 minut. Škrob rozpustíme v rumu, vmícháme do cukrové vody, necháme přejít varem a poté odstavíme. Přidáme švestky, necháme 5 minut pod poklicí prohřát, pak chladíme. Žloutky a 2 lžíce cukru šleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do žloutkového krému. Ve dvou pánvích rozpustíme při střední teplotě po 1 lžičce másla. Na máslo navrstvíme čtvrtinu sněhové hmoty, uhladíme a pečeme, dokud spodní strana nezezlátne. Omelety necháme sklouznout na vymaštěný plech a vložíme do středu horké trouby – první dopředu, poslední dozadu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.