- 500 g švestek
- 100 g cukru + 2 lžíce cukru navíc
- 1/2 tyčky skořice
- 1 lžička škrobu
- 3 likérky rumu
- 3 vejce
- trochu másla a práškového cukru
Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v 0,25 l vody vaříme se 100 g cukru a skořicí 5 minut. Škrob rozpustíme v rumu, vmícháme do cukrové vody, necháme přejít varem a poté odstavíme. Přidáme švestky, necháme 5 minut pod poklicí prohřát, pak chladíme. Žloutky a 2 lžíce cukru šleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do žloutkového krému. Ve dvou pánvích rozpustíme při střední teplotě po 1 lžičce másla. Na máslo navrstvíme čtvrtinu sněhové hmoty, uhladíme a pečeme, dokud spodní strana nezezlátne. Omelety necháme sklouznout na vymaštěný plech a vložíme do středu horké trouby – první dopředu, poslední dozadu.
Poslední tip, trik či komentář