- 125 g celozrnných špaget
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce pšeničných otrub
- 8 lžic minerálky
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 4 vejce
- muškát
- 280 g kukuřičných zrn (konzerva)
- 300 g mraženého hrášku
- 150 g zakysané smetany
- 4 lžíce pažitky
- sůl
Špagety vložíme do litru vroucí vody, přidáme trochu soli a pár kapek oleje. Vaříme 10 minut, scedíme na sítu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Otruby promícháme s minerálkou. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle podusíme dožluta. K otrubám přimícháme vejce a uvařené těstoviny. Osolíme a trochu okořeníme muškátem. Zahřejeme vždy trochu oleje a postupně usmažíme bud‘ dvě velké, nebo čtyři malé omelety. Spodní strana by měla být zlatavá a povrch trochu vláčný. Na cibulce prohřejeme scezenou kukuřici a mražený hrášek. Podle potřeby dochutíme. Zeleninovou směs rozložíme na omelety, přelijeme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.
Poslední tip, trik či komentář