4 porce
Na těsto
- 320 g semolinové mouky (grano duro)
- 3 vejce
- 15 g olivového oleje
- sůl
Na omáčku
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- 4 chilli papričky
- 120 g kuřecích prsou
- 400 g drcených rajčat
- 50 ml smetany
- 80 g gorgonzoly
- sůl
- hrst čerstvé bazalky
Pokud máme stroj na výrobu těstovin, veškeré ingredience vsypeme do zásobníku a spustíme míchání, poté program tvarování. Těstoviny uvaříme a promícháme s omáčkou.
Pokud stroj nemáme, koupíme si již hotové čerstvé těstoviny (pasta fresca) nebo použijeme ty tradiční z tvrdé pšenice (semoliny). Všechny varianty chutnají báječně.
Cibuli nakrájíme nadrobno, spolu s plátky česneku orestujeme na másle, přidáme drcenou chilli papričku a na nudličky nakrájené osolené kuřecí maso. Vše osmahneme, přidáme drcená rajčata a povaříme. Na závěr zjemníme smetanou, přidáme nadrobenou gorgonzolu, necháme ji rozpustit, dochutíme solí, sekanou bazalkou a promícháme se špagetami.
Zdroj: Ondrovy špagety; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1245-ondrovy-spagety/ [On-line 27.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář